Svårt att hitta billiga hotell i Paris

billiga-hotell-i-paris

Vi har länge drömt att resa till Paris och vi hade tänkt ta en vecka ledigt i Maj och åka dit för att besöka Eiffeltornet, Triumfbågen, Sacré-Coeur och andra fantastiska platser. En vecka med att bara vandra omkring och besöka museum och sevärdheter och sedan avsluta dagarna med god mat och dryck.

Problemet är att när vi letat har vi inte hittat så billiga hotell som vi trodde att det skulle finnas. Jag vet inte om Paris är en extra dyr stad att besöka och om Maj kanske är någon högsäsong för staden. Hur som helst har vi svårt att hitta trestjärniga hotell med en normal standard och okej läge för under tusen kronor per natt. Vi hade ju hoppats på att man skulle kunna hitta bra hotellrum med bra läge för runt 700 kr per rum (för två vuxna då).

Vi har letat efter billiga hotell på flera ställen och här är några ställen vi försökt på:

Det finns ju andra bokningstjänster och hemsidor också men jag tycker inte priserna blir lägre än det vi redan hittat. Vi kommer nog försöka avvakta lite och se om priserna sjunker men samtidigt borde det blir dyrare ju närmare avresedatum man kommer.

Vi kommer resa oavsett och vi kommer nog inte vilja kompromissa med läge och standard för att få ett så billigt hotell som möjligt. Vi får helt enkelt acceptera att det är dyrare i Paris än vad vi först trott och får sedan ta ett prisvärt (billigt) hotell utefter den kunskapen.

Man vill ju ha en bra upplevelse av Paris och att bo centralt med många restauranger och barer runt omkring tycker vi är viktigt. Sen vill vi nog bo på ett ställe där vi har någorlunda nära till någon av dessa fantastiska landmärken som finns i Paris. Det gör att vi kan få många fina bilder med kanske Eiffeltornet eller Sacré-Coeur i bakgrunden.

Paris är ju så stort så det är omöjligt att hitta ett hotell som har nära till allt. Det är flera kilometer mellan många av sevärdheterna så oavsett får man förvänta sig att använda tunnelbanan eller bussar för att ta sig fram.