Snygg pulsklocka inför träningen 2014

RC3_GPSJag har precis investerat i en Polar RC3 GPS för att göra träningen roligare. Jag har haft lite problem att hålla motivationen uppe och så fort jag kommer av mig med träningen är det svårt att komma igång igen. Nu har jag beslutat mig för att investera i lite utrustning som kan hjälpa mig att hålla motivationen uppe. Förutom träningskläder så har jag köpt denna pulsklocka. Den tillhör inte de billigaste man kan få tag på men är ganska avancerad och väldigt snygg!

När jag springer nu så visar pulsklockan mig hur långt jag sprungit och vilken hastighet jag håller just nu och i genomsnitt. För att en pulsklocka ska kunna göra detta krävs det att den har GPS-stöd, antingen inbyggt direkt i klockan (som min) eller att man köper till en GPS-mottagare och kopplar till pulsklockan.

Pulsklockan visar givetvis även vilken puls jag har, vilket gör det lättare för mig att träna intervallträning på rätt pulsnivå. Tydligen så har nästan alla pulsklockor en pulsmätare som fästs över bröstet och som skickar pulsen till din klocka. Jag hade ingen aning om detta eftersom det borde vara möjligt att läsa av pulsen direkt från handleden. Men det är samma koncept hos många tillverkare så antagligen blir det bättre att läsa av det vid bröstet där hjärtat sitter. Bältet är dock väldigt smidigt och kasar inte när jag springer så det är knappast något som stör.

Jag fick hjälp att hitta rätt träningsklocka på pulsklocka.net. De har en avdelning för billiga pulsklockor som du kan hittar här:
http://pulsklocka.net/billiga-pulsklockor-traningsklockor/

De billigaste varianterna var dock lite för enkla för min smak och tyvärr inte speciellt snygga heller. Därför valde jag att gå upp lite i prisklass så jag fick en roligare pulsklocka. I praktiken valde jag mellan denna (Polar RC3 GPS) och Garmin Forerunner 310XT som båda kostar ungefär lika mycket.