Satsa på en Xperia Z2 eller iPad 4?

Jag vill köpa min första pekplatta nu i vår men har faktiskt ingen aning om vad man bör välja. Apple iPad var min första tanke men den verkar vara gammal nu, iPad 4 alltså. Jag vände sedan mina blickar mot en Sony Xperia Z2 som jag tror kan vara en riktigt bra pekplatta.

Min vän har en Xperia Z telefon och den är faktiskt riktigt snabb och trevlig att använda och om jag förstår det rätt finns det även en pekplatta som motsvarar den telefonen. Z2 är alltså den nya och förbättrade versionen av vanliga Z.

Båda pekplattorna är på 10.1 tum med 1080p upplösning. Mycket är väldigt likt men vad jag kan förstå så väger Z2 lite mindre och är snabbare än sin föregångare. Skillnaderna känns minimala så jag vet inte om jag ska försöka vänta på Z2 som då också kanske är dyrare.

Batteritiden skiljer också en hel del ser jag nu… Det blev som spiken i kistan om valet ska stå mellan Xperia Z och Xperia Z2.

Xperia-Z2-Tablet

Du kan läsa mer om plattan här:
http://www.sonymobile.com/se/products/tablets/xperia-z2-tablet/