På jakt efter vinkylare

snygg vinkylareHär om helgen så satt jag och min sambo på terrassen och njöt av källsvärmen som höll i sig framåt 23-tiden. Vi satt och delade på en flaska vitt vin, läste bok och bara njöt av vad naturen då och då bjuder på – en stillsam och vacker kväll.

När vi väl skulle hälla vårt andra glas så hade värmen tyvärr gjort så att det vita vinet inte längre var kallt utan nu snarare rumstempererat. Vi tyckte då att vi borde haft den i kylen men sen började vi prata om att man kanske skulle köpt sig en behållare som kan kyla vinet eller i alla fall hållet det kallt längre, typ som en en kall champagne som serveras i en ishink.

Efter lite googlande så hittade vi att det finns s.k. vinkylare som är avsett för att hålla vinet kallt, eller t.o.m. kyla det.

Dels finns det små vinkylar som endast rymmer 1-4 flaskor som kan vara väldigt praktiska att ha i köket utan att kylen ska behöva förvara dessa. Men det finns även vinkylare som används vid servering för att hålla vinflaskan sval/kall och samtidigt nära tillhands.

Vi är inte så intresserade eller tycker att vi har någon plats till en elektrisk vinkyl, men vi vill däremot ha en vinkylare och de behöver inte vara speciellt dyra heller. Det finns väldigt enkla modeller i mjukplast som man bara fryser in som kostar under 100 kronor och finare varianter som skulle kunna platsa på ett fint middagsbord.

Något annat vi hittade var kylväskor som är anpassade för bag-in-box. Härligt att ta med sig på en utflykt under hela sommarhalvåret.