Ny sovsäck efter campingsemestern

sovsäck-sommar

Vi var på Böda camping nu i somras och det var mycket uppskattat även om det resulterade i att jag fick köpa en ny sovsäck nu när rean kickar in. Det var egentligen inget fel på min gamla som faktiskt kostade en del utan det hände en liten olycka medan vi var där.

stormkökEn kväll var ganska kylig så jag satt i förtältet i sovsäcken och lagade mat med stormköket. Jag behöver inte berätta om min totala klumpighet men det slutade med ett fint hål i sovsäcken som dels var extremt fult men även gjorde att det isolerande materialet trillade ut.

Nu när hösten är på väg brukar man kunna hitta riktigt bra priser på annars dyra och fina sovsäckar. Jag är lätt frusen av mig och billiga 1-säsongs sovsäckar har jag provat förr men haft problem med när temperaturen går under 13-14 grader på natten (vilket egentligen man bara undviker under juli).

Har jag hittat en hel del information om sovsäckar så jag har en bra uppfattning om vad det är jag ska leta efter. Nu i helgen som kommer lär jag besöka ett shoppingvaruhus för att se om Stadium eller någon annan sportaffär möjligtvis säljer ut sovsäckar. Annars blir det att hålla utkik online då jag antar att det lär komma någon höstrea eller så.

Nästa år har vi pratat om att prova campa i det vilda som omväxling. Jag har vandrat tidigare även om det varit på en ganska enkel nivå men båda alternativen är helt klart något jag tycker är kul. Man kommer liksom bort från vardagen och gå är jag van vid då jag aktiverar mina hundar regelbundet. Sen ska man vandra men tung packning så krävs det ju lite mer än bara kondition så jag får hoppas mina muskler finns kvar.