Locktång – Någon som provat en dyrare variant?

Min gamla locktång har börjat rosta på ett ställe och jag kliade mig i huvudet ganska länge för jag förstår faktiskt inte hur det ska kunna hända. En locktång används ofta i fuktiga miljöer och det är inte säkert att alla lockar håret när det är helt torrt. Kanske har de resonerat som så att eftersom den är så varm så kommer fukta att torka bort snabbt, men då har de säkerligen inte varit i mitt och många andra badrum en tidig lördagskväll.

Jag undrar nu om någon provat en lite finare och bättre locktång? Jag har letar efter varianter som fått utmärkelser bäst i test men hittar inte mycket. Jag vet att ghd gör bra plattänger som även fungerar bra till att locka håret, men finns det andra tillverkare och modeller att spana in?

Den får gärna se fin ut, men det viktigaste är givetvis att den gör bra lockar utan onödigt mycket slitage på håret. Jag har tittat lite på locktänger.se som bl.a. listar populära locktänger från några tillverkare som ghd och OBH Nordica. Jag känna dock att OBH Nordica inte riktigt når den nivån jag är ute efter. ghd gör inga renodlade locktänger men sedan vet jag att många stylister och frisörer använder deras plattänger för att just locka hår, som i denna video.

Vad tror ni? Jag blir helt förvirrad av alla tillverkare och modeller.