Kringutrustning för hundar

Vem hade kunnat tro att det finns så mycket kringutrustning för hundar när man stod inför sitt första hundköp? Inte jag i alla fall 🙂

Min enkla bild var att man behövde koppel, matskålar, foder och några leksaker. Vad mer kan man tänkas behöva egentligen? Är det verkligen något mer?

Efter ett tag börjar man inse att en hundbur till bilen nog är smart att köpa och sedan läser man på om vad det innebär att ha en valp och man börjar genast investera i kompostgaller och liknande för att kunna gränsa av i bostaden.

Man börjar också inse att en hundkorg eller liknande plats för hunden nog är smart investering också samtidigt som hösten närmar sig och man inser att de kanske borde ha ett regntäcke också. Det är också då man tänker längre fram och inser att man behöver kanske köpa vinterdäck också eftersom hunden är liten och lättfrusen även om det lilla livet verkar skaka obrydd medan man är ute.

Så det där med att man endast behöver väldigt lite utrustning till ett hund är kanske en sanning i det mest minimalistiska fallen. I många andra fall är det snarare så att man både behöver och vill ha en mängd annan utrustning.

Leksaker brukar också existera i överflöd eftersom glädjen de visar när de får en ny leksak att förstöra får en att vilja köpa mer. Det är fantastiska där måste jag säga.

Utrustning man kanske behöver

Jag kommer att gå igenom en del av den utrustning man eventuellt står inför som ny hundägare. Det kan göra det möjligt för dig att räkna på vad det faktiskt kommer kosta förutom att köpa just hunden, registrera den för försäkring och vaccinera.

  • Matskålar – En matskål för torrfoder är bra och huruvida du vill ha mat framme alltid eller servera på specifika tider beror mycket på hundens ras och personlighet. Givetvis bör du även ha en vattenskål.
  • Koppel – En enkelt koppel med fast längd gjord i läder är bra och speciellt bra om man har barn som vill gå ut med hunden också. Ett flexi-koppel kan vara smidigt alternativ i vissa situationer.
  • Halsband & Sele – Beroende på hund och situation kan både halsband och sele vara intressant. Det finns olika för- och nackdelar med dessa och att variera kan vara smart om man inte vill att hunden ska bygga upp resistens mot en viss variant.
  • Bäddar – Någonstans bör hunden sova och ha en bra plats där den kan slå sig ner i lugn och ro. Vissa tillåter att hundarna är i sängen och det är upp till var och en att dra de gränserna men det innebär betydligt mer smuts i sängen och om man tillåter det bör man träna hunden att be om tillåtelse först.
  • Hundtäcken – Skyddar mot regn och kyla vilket många hundar i Sverige kan ha en stor nytta av under vinterhalvåret.
  • Reflexvästar och ljusen – Att gå runt med flexikoppel i December så tappar man snabbt bort sin hund. Här finns det ljusen att sätta på halsbandet och reflexvästar som gör att både du och andra kan se din hund i god tid.
  • Hundbur – Transportera hunden kommer nästan kräva en hundbur. Det finns bilbälten till hundar som fästs i de vanliga bältena men hundburar har störst fördel.

Ska du börja träna med hunden finns där massor med utrustning för det också, speciellt om du vill köra Agility eller liknande.

Fynda utrustning online

Ett smart sätt att hålla nere kostnaden för allt detta är att handla online och använda rabattkoder när det finns.

Om du vet med dig att du ska köpa en hund, du står i kö och du kanske egentligen bara väntar på att kullen ska komma och att valpen blir tillräckligt gammal för att du ska kunna få den. Denna tiden är perfekt att jaga bra erbjudanden.

Priserna på nätet brukar vara bättre än i butiker och om du kombinerar det med rabattkoder eller slår till på en rea så blir ofta priserna väldigt bra.

Jag har själv hittat rabattkoder för Vetzoo som jag använt för att köpa hundfoder, täcken, godis och leksaker. Ett annat tips är butiken Horze som i mellan åt också har riktigt bra rabattkoder.