Köpa eller hyra en hoppborg?

Jag har varit sugen på att vid ett antal tillfällen ha en hoppborg i samband med kalas och andra sociala sammankomster av vänner.

Jag är dock lite osäker på vilken åldersgräns som gäller i hoppborgar och om det finns någon som är gjord för vuxna personer. Det hade ju varit roligt om man hade som vuxen kunnat hoppa lite också utan att den går sönder menar jag.

Att köpa en egen hoppborg känns som en sådan där grej man gör så använder man den 2 gånger och man tänker att man kunde lika gärna hyrt en hoppborg de gånger man behövde den – då hade man kanske även fått en bättre och större hoppborg för samma peng totalt sätt.

Jag bor på Lidingö i Stockholm och det finns företag där man kan hyra hoppborg som kör ut den och som även kan hjälpa till med monteringen. Att de sedan kommer och hämtar den också är ju riktigt smidigt när man själv har fullt upp i annat vid kalas eller fest.

Att köpa en hoppborg skulle som sagt kunna vara ett alternativ men det blir ju inte samma typ som om man hyr känner jag. Sen ska man förvara en säck med hoppborg som tar enorm förvaringsplats.

Jag läste t.ex. att den hoppborgen som man hyr kan man hämta själv och precis går in om man fäller sätena i en kombi-bil. Det är alltså en rejäl pjäs och inget jag vill ha i förrådet.