Jag saknar IKEAS bäddfåtölj Härnösand

Den klassiska bäddfåtöljen Härnösand
Den klassiska bäddfåtöljen Härnösand från IKEA.

Det var en hel del år sedan jag först blev introducerad till konceptet bäddfåtölj och då med IKEA:s modell Härnösand. Det var ganska häpnadsväckande att jag aldrig tidigare tänkt tanken på att bäddfåtöljer existerade utan trodde endast detta förekom i form av soffor och alltså då bäddsoffor.

Härnösand från IKEA var en väldigt prisvärd och enkel bäddfåtölj och jag är lite osäker på varför den försvunnit ur sortimentet. Jag vet heller inte när detta skedde men jag kan ju tänka mig att efterfrågan antagligen varit för dålig.

IKEA har endast haft en bäddfåtölj och eftersom inte Härnösand ersatts av en nyare modell så misstänker jag helt enkelt att den totala efterfrågan varit för låg och att det blivit att varje varuhus sålt för få exemplar för att det ska vara lönt.

Tittar man på IKEAS hemsida så hittar man att de har ganska många olika bäddsoffor att välja mellan men inte en enda bäddfåtölj. Jag tycker det är konstigt för bäddfåtöljer är så praktiska jämfört med en stor bäddsoffa. Det är endast i situationer där du ersätter en annan soffa med en bäddsoffa som det blir ett bättre alternativ.

Fåtöljer är väldigt smidiga att inreda med och två stycken går att dela på samtidigt som man får helt fria händer jämfört med en stor kloss vilket en bäddsoffa faktiskt är.

Jag saknar helt klart Härnösand och även om där finns andra bäddfåtöljer. Jag har dock länge funderat på att köpa en bäddfåtölj eller två och placera i gästrummet istället för den tråkiga hopfällbara sängen som står där där nu.