Imponera på Oktoberfesten med rätt kläder

Skillnader i kvalitet på Lederhosen...
Skillnader i kvalitet på Lederhosen…

När sommaren är över och hösten börjar närma sig så ligger Oktoberfesten inte långt borta. Det börjar nalkas öl, öl och ännu mer öl. Det är en glädjande tradition med god mat, mycket öl och trevlig stämning oavsett om du försöker arrangera det själv eller delta i större tillställning.

Att gå på en oktoberfest är som roligast om man lägger ner lite tid och lite pengar på att få en rätt utstyrsel i rätt Tyrol-känsla. Om man besöker en fest med vänner så kan det vara kul och snacka ihop sig lite innan så alla kommer med rätt utstyrsel så att säga.

Det finns ganska många olika kläder för oktoberfest att välja mellan på Internet och priserna varierar från några hundra kronor och uppåt. Riktiga Lederhosen t.ex. kostar ofta flera tusen kronor och ska man besöka en Oktoberfest i södra Tyskland kanske det är bättre att komma vanligt festklädd än med billiga kopior från Sverige.

Det finns dock riktigt bra kopior för Lederhosen att köpa även i Sverige på dessa sidor men då brukar även priset skvallra lite om kvaliteten. För runt 300 kr får du inte mycket som går hem på en riktigt seriös Oktoberfest. Men när priserna börjar närma sig 1000 kr och gå över så oftast produkter betydligt bättre.

Som man vill du kombinera dina Lederhosen med en snygg Tyrolerskjorta och kanske även en Tyrolerhatt. Först då börjar din utstyrsel bli komplett. Men vill man går det att få hela set som håller en riktigt bra kvalitet för en bit över 1000 kr och du kommer känna dig som en kung på en Oktoberfest – speciellt i Sverige där väldigt få lägger ner detta.

Vill man imponera på Tyskarna så gör man klokt i att handla sina kläder för Oktoberfesten på plats där nere. Ska du på en Oktoberfest i Sverige kan även lite kul accessoarer och andra Oktoberfest kostymer passa bra.