Hamam handdukar till allt möjligt

hamam handdukDet gick ganska många år innan jag första gången stötte på en hamam handduk i mitt vardagliga liv. Jag tror dessutom det dröjde ett par gånger innan jag visste vad de kallades för och det var först då jag började koppla det till Turkiskt bad som är framförallt populärt i arabländerna.

De gånger jag har varit i Turkiet på semester har jag funderat på att gå på Hamam (Turkiskt bad) och prova på en sådan behandling. Men att bli skrubbad har jag hört delade meningar om så det har liksom aldrig riktigt blivit av.

Rätt nyligen fick jag dock upp charmen för hamam handduken som är en väldigt trevlig handduk som oftast är tillverkad i 100% bomull. Den är lika effektiv att använda på ett Turkiskt bad som på stranden eller som en filt. De kan t.o.m. användas som pläd och duk om man så vill tack vare deras snygga tvistade fransar som ofta är ett kännetecken för just hamam handduk.

Den är verkligen allsidig och även om man kanske inte använder samma handduk som duk och strandhandduk så finns valmöjligheten där. I och med de är tillverkade i 100% bomull så är de riktigt sköna att svepa om sig efter ett dop en sommarkväll, på terrassen när det är lite kallt eller när som.

Jag har sedan en tid tillbaka köpt så jag kan ha två hamam handdukar i bilen hela tiden om i fall att man är i en situation där man behöver en filt eller handduk. I och med de fungerar lika till bådadera så är det mer praktiska än en vanlig badhandduk.