Campingsemester med hundarna i sommar

böda-camping-karta
Böda Camping

I år ville vi inte belasta vår familj och vänner med att turas om att passa hundarna medan vi åkte utomlands så vi har bestämt oss för en bilsemester istället. Inte speciellt långt utan mest för att komma iväg och få en omväxling i miljön.

Vi har tittat lite på hyra campingutrustning men det är väldigt dyrt tycker jag och inte så värst mycket billigare än att köpa eget. Ett tält kan man ju ändå få användning av under väldigt många år och även låna ut till sin umgängeskrets om det önskar det.

Det är möjligt att vi köper ett begagnat familjetält om vi hittar det, annars lär vi satsa på någon billigare tältvariant för 3-4 personer men där det även finns plats att sitta vid campingbord under tak om vädret skulle vara dåligt en dag.

Campingbord är heller ingenting vi har men det kostar inte mer än knappt tusen kronor och sedan några hundra kronor för två campingstolar. Jag har läst lite om förslag på campingbord och jag vill ju absolut inte ha något bord där stolarna sitter fast på bordet. Det hade inte passat oss helt enkelt.

Det enklare campingbordet med en avlastningshylla ser smidigt och bra ut så vi kommer nog leta efter något sånt eller beställa just det online. Jag har lite dålig koll på om butiker som Rusta och ÖoB säljer någon campingutrustning inför vår och sommar.

Förutom campingbord och stolar så lär vi behöva en sovsäck till och en stor luftmadrass. Stormkök har vi redan sedan innan och mycket mer än så tror jag knappast att vi behöver.

Jag räknade lite snabbt på ett billigare tält online med ett nypris på ca 3500 kronor. Då skulle allting kosta i utrustningsväg ca 6000 kronor. Ganska schyst får jag säga med tanke på att det är produkter som förhoppningsvis håller flera år. Man ska väl bara komma ihåg att man har dem också så man inte väntar för länge med nästa campingsemester.

Vi har tittar lite på två campingplatser. Den ena är Böda Sand på Öland och den andra är Lysingsbadet i Västervik. Det verkar vara två väldigt bra campingar med mycket att göra.