Anmält vår hund till Rallylydnad och Allmänlydnad

Nu har jag äntligen anmält hunden till träning. Hon är 1 år nu och vi har tränat mycket själva och även varit iväg och träffat mycket människor och andra hundar i så väl parker som i andra hem.

Jag har länge trott att man kommer ganska långt på egen träning med hunden det första året. Att utsätta hunden för olika miljöer, situationer och träna kommandon själv. Det är liksom viktigt att hunden tidigt lär sig att det finns människor man känner och inte känner, och detsamma för hundar. Sätta sig i en park en solig dag, gå till hundrastgård, promenera längs vandringsleder/löpspår är bra träning.

Vill man ta träningen till nästa nivå kan det dock vara roligt att göra det på hundkurser. Priserna varierar kraftigt från ort till ort och från kurs till kurs. Jag har anmält vår till Allmänlydnad och Rallylydnad. Priserna ligger runt 1500 kronor per kurs och då är det 6-7 tillfällen har jag för mig.